De ce sa apelezi la un avocat pentru consultanta fonduri europene?

avocat pentru consultanta fonduri europene

Din ce in ce mai des auzim in zilele noastre despre tot felul de proiecte ce au fost dezvoltate cu ajutorul fondurilor europene. Bineinteles, auzind cum unii au reusit sa isi dezvolte ideile de afaceri cu ajutorul acestora ne trece prin cap sa aplicam si noi, reusind astfel sa transformam un vis in realitate. Intr-adevar, orice idee in care avem incredere nu trebuie sa fie descurajata, nici de cei din jurul nostru, dar nici de tot felul de articole pe care le citim din domeniul online. In acel moment in care noi avem incredere intr-un business ideal ar fi sa ne facem curaj si sa dam tot ceea ce putem noi pentru a transforma un simplu vis in realitate.

In ceea ce tine de fondurile europene, intr-adevar, nu trebuie sa ne sperie dificultatea de a concepe proiectul sau barfele din jur, cum ca ar fi foarte greu sa privesti finantarea dorita, dar totusi, sunt cateva aspecte pe care nu trebuie sa le neglijam atunci cand ne ocupam de proiect. Fara a va ingrijora, important este sa faceti un studiu de piata amanuntit si sa intelegeti care este momentul oportun pentru a aplica la un astfel de program. Totodata, conteaza foarte mult sa intelegem programele europene, sa intelegem scopul lor si ce se doreste a fi finantat in mod special. Evident, fara o experienta in prealabil este foarte greu sa dam de capat acestor mici dileme, iar tocmai pentru a evita blocajele este bine sa avem parte de consultanta necesara pe parte de proiecte europene.

Cine ne poate ajuta sa obtinem fonduri europene?

Daca ne gandim cine ar fi persoana potrivita pentru a ne ajuta in ceea ce tine de consultanta, de conceptul proiectului si de tot ceea ce tine de documentatia necesara, cu toate ca poate nu ne-am gandi la un avocat, iata totusi ca acestia pot fi consultantii ideali ai afacerii noastre.

Avand in vedere ca dorim ca proiectul pe care il depunem sa fie corect si din punct de vedere legal, dar nu numai, trebuie sa ne asiguram ca facem alegeri intelepte, ca avem loc in piata si ca sansele de a reusi sunt mult mai mari decat cele in care dam gres. Cu toate ca poate nu ne-am fi gandit la un avocat care sa ne ofere ajutorul, totusi trebuie sa luam in considerare aceasta optiune si sa ne bazam si pe sprijnul unor persoane care cunoaste foarte bine atat legislatia, cat si modul de functionarea al unui proiect european.

Dosarul pe care-l depunem pentru obtinerea de fonduri europene trebuie sa fie impecabil din toate punctele de vedere. Sunt multe documente de care avem nevoie, dar si anumite conditii pe care trebuie sa le respectam. Un avocat va avea grija ca persoana care intentioneaza sa-si deschida o afacere cu ajutorul acestor fonduri sa se incadreze din toate punctele de vedere. Astfel, aceasta colaborare va aduce mai multe sanse de castig.

De ce sunt cei de la Musat & Partners avocatii ideali pentru a te ajuta in a-ti dezvolta proiectul prin fonduri europene?

In primul rand, fie ca ne place sa admitem sau nu, consultanta are un rol deosebit de important si reprezinta un mare avantaj in dezvoltarea oricarui proiect european. Uneori putem avea o idee stralucitoare, dar poate ca nu reusim sa o valorificam la adevarata ei valoare, iar tocmai din acest motiv, o persoana specializata ar putea sa ne ofere acea sclipire de care avem nevoie.

Pe de alta parte, avocatii din cadrul Musat & Partners se vor ocupa de identificarea unei surse de finantare existente, vor verifica eligibilitatea beneficiarului si vor propune o solutie prin care beneficiarul sa poata obtine o finantare nerambursabila maxima.

Cea de-a doua etapa este reprezentata de elaborarea proiectului, etapa in care expertii se vor ocupa de fiecare detaliu si se vor asigura ca fiecare pas este urmat cu sfintenie. Dupa ce proiectul este elaborat, analizat, iar planul de afacere este intocmi, proiectul va fi depus organelor administrative pentru evaluare.

Urmatoarea etapa va fi reprezentata de implementarea proiectului, bineinteles, dupa ce acesta a fost admis, iar echipa va sta la dispozitia beneficiarului pentru a se asigura ca sunt respectate toate criteriile si normele impuse de finantare. Ultima etapa, cea de monitorizare a proiectului, presupune servicii de asistenta, in functie de specificul si nevoile proiectului. Nu suna deloc greu, trebuie doar sa ai curaj si sa apelezi la persoanele potrivite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *